236 jongeren vrijwillig aan de slag voor Zuiddag

Colruyt Group neemt voor het elfde jaar op rij deel aan de jaarlijkse Zuiddag. Onder het motto 'Work for Change' gaan 236 scholieren op 20 oktober één dag werken in winkels, productieafdelingen, distributiecentra en centrale diensten van de groep. De scholieren staan hun dagvergoeding van 50 euro integraal af aan de vzw Zuiddag, die de opbrengst doorstort aan een project voor jongeren in de Braziliaanse sloppenwijken.

Braziliaanse deelnemers

De 236 scholieren gaan aan de slag op tal van plaatsen in de groep. Twee deelnemers volgen CEO Jef Colruyt en Directeur Mens en Organisatie Liesbeth Sabbe. Onder de deelnemers zijn er dit jaar ook Braziliaanse jongeren. Zij zullen samen met een 100-tal jongeren deelnemen aan het Zuiddag-debat over circulaire economie. Er zullen daarbij ook de 3 Indonesische universiteitsstudenten aanwezig zijn. Zij hebben gestudeerd met een beurs van Collibri Foundation, het scholingsfonds van de groep, en lopen momenteel stage bij Colruyt Group.

Projecten in het Zuiden en in België

Colruyt Group ondersteunt via Collibri Foundation sinds 2003 nog andere educatieve projecten in het Zuiden, in samenwerking met onder meer lokale onderwijsinstanties en ngo’s zoals Zuiddag en Vredeseilanden. In België steunt het fonds sinds 2014 ook Brusselse scholieren uit financieel kwetsbare gezinnen om succesvol de overstap naar het hoger onderwijs te maken.