Bewust omgaan met voedsel

Tijdens het project ‘Voedsel voor de Toekomst’ denken jongeren na over hoe we in de toekomst om zullen gaan met voedsel en hoe we de wereldbevolking kunnen blijven voeden. Een ambitieus project dus, waarvoor Colruyt Group samenwerkt met Vredeseilanden, de provincie Vlaams-Brabant en de KU Leuven.

Jongeren aan zet

Tegen 2050 zal de vraag om voeding stijgen met 60%. Daarom nodigde Colruyt Group op 29 april jongeren van Chiro Buizingen uit om tijdens een workshop het voedsel van de toekomst uit te vinden. Voedsel dat zowel voedzaam, gezond, duurzaam, economisch haalbaar als relevant is voor de lokale markt.

Eigen innovaties                

Tijdens de workshop kregen de jongeren de opdracht om innovatieve producten te ontwikkelen met als hoofdbestanddeel quinoa, peulvruchten of zeewier. Ze brainstormden in kleine groepjes, werkten hun idee uit en experimenteerden er op los in de keuken.

Resultaat?

De jongeren stelden hun creaties voor aan enkele medewerkers van Colruyt Group. Zij bekeken of de producten voldoen aan de criteria en of ze ook lekker zijn. De beste ideeën? Die maken kans om verder uitgewerkt te worden en vind je in 2018 misschien wel terug in de winkelrekken …