Colruyt Group ook Europees voortrekker met concrete engagementen

Colruyt Group engageert zich ook op Europees niveau voor een beter leefmilieu. We hebben zopas 14 engagementen gepubliceerd op de website van het Europese samenwerkingsverband REAP (Retail Environmental Action Plan). Het gaat om concrete engagementen voor de komende jaren, die bijdragen aan een meer circulaire economie waarin bijvoorbeeld afvalstromen zo efficiënt mogelijk benut worden. De engagementen dekken alle schakels in de keten, van aankoop (What we sell), over retail (How we sell) tot consumptie (Communication). De uitvoering ervan wordt opgevolgd via een werkbezoek ter plaatse en een officiële, schriftelijke rapportering.

REAP is een samenwerking tussen onder meer een twintigtal retailers en het Directoraat-generaal Milieu van de Europese Commissie.

Colruyt Group engageerde zich al in 2009 bij de oprichting van REAP, omdat we het belangrijk vinden om milieukennis en goede praktijken voor duurzamere productie, retail en consumptie uit te wisselen met andere Europese retailers. Tegelijk willen we de Europese beleidsmakers op de hoogte houden van de milieumaatregelen die wij en andere retailers nemen en zo ook het toekomstige beleid mee inspireren. Colruyt Group vervult al langer een voortrekkersrol op Europees niveau. Zo bouwen we mee aan een haalbare meetmethode om de milieu-impact van producten en retailers in kaart te brengen.