Colruyt Group treedt toe tot RE100

Colruyt Group is toegetreden tot RE100, een wereldwijd samenwerkingsverband van toonaangevende bedrijven die ernaar streven om alleen nog te werken met 100 % duurzame elektriciteit.

Het snel groeiende initiatief telde begin juli 68 bedrijven, die samen al goed waren voor een potentiële vraag van 90 TWh groene elektriciteit. Door de vraag naar hernieuwbare energie aanzienlijk te vergroten wil RE100 de transformatie van de internationale energiemarkt en de evolutie naar een koofstofarme economie versnellen.

Naar 100 % eigen productie

"Als pionier in gebruik en productie van hernieuwbare energie schaart Colruyt Group zich helemaal achter dit initiatief", zegt Stephan Windels, business unit manager van Eoly, de groenestroomproducent van de groep. "Sinds 2010 draaien we al volledig op groene stroom, en in 2012 hebben we ons voorgenomen om 100 % zelfvoorzienend te worden. Momenteel produceren we zelf al een kwart van alle nodige stroom met windmolens en zonnepanelen. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar bespaart ook kosten en maakt ons energie-onafhankelijker."

Grote impact

De impact van de bedrijfswereld is niet te onderschatten. Volgens een recent internationaal rapport kan de bedrijfswereld de totale broeikasgasuitstoot tegen 2030 verminderen met 3,7 miljard ton CO2-equivalenten per jaar. Dat komt overeen met liefst 60 % van de totale uitstootvermindering die afgesproken is op de klimaattop van december 2015 in Parijs.

Het rapport The Business End of Climate Change van We Mean Business werd eind juni 2016 voorgesteld op de Business & Climate Summit in Londen.