100 % groene stroom

Het gaat om een test van 1 jaar waarbij de klanten zich registreren en een laadpas krijgen. Ze engageren zich ook om feedback te geven over hun ervaring met elektrisch rijden en laden. Die inzichten zullen van pas komen bij de verdere uitbouw van ons netwerk elektrische laadpalen.

Ook een aantal centrale sites in en rond Halle zijn uitgerust met laadpalen voor elektrische (dienst)wagens. Er komen ook ‘slimme’ laadpalen, die de aangesloten wagens pas laden op momenten dat de energieprijs goedkoop is. Alle laadpalen bij Bio-Planet en onze centrale sites leveren 100 % groene stroom, deels afkomstig van onze interne energieproducent Eoly, deels aangekocht op de groothandelsmarkt.

Elektrisch wagenpark

Om ons wagenpark verder te vergroenen, blijven we investeren in elektrische dienst- en bestelwagens. Zo hebben we sinds 2011 een viertal elektrische wagens van het type Peugeot ion in gebruik, voor korte verplaatsingen tussen centrale sites, voor nachtwakers, als reservevoertuig voor de garage enz. Voorsts testen we sinds half 2015 een van de eerste elektrische terminaltrekkers in België. En tegen begin 2016 willen we ook enkele elektrische personenwagens opnemen in het aanbod firmawagens. Die 100 % elektrische voertuigen zijn immers nog een stuk schoner dan de huidige hybride modellen met elektro- én benzinemotor.

Ontdek meer visies en verhalen