Minder filestress en verkeersdruk

De kantoorbus  ‘Office on Wheels’ is uitgerust als een volwaardig kantoor en  telt 24 zitplaatsen, met ergonomische tafels  om een laptop op te plaatsen, stopcontacten, Wifi-verbinding en toegang tot het datanetwerk van het bedrijf. Zo hebben de reizigers alles ter beschikking om hun werk te doen en kunnen ze hun reistijd omzetten in gewerkte (en betaalde) tijd. Op die manier zorgt het rijdende kantoor voor minder filestress en een betere werk-levensbalans. Bovendien haalt de bus 24 personenwagens van de weg, wat de verkeersdruk en de CO2-uitstoot van het woonwerkverkeer verlaagt. Ten slotte wordt het voertuig ook overdag nuttig ingezet, onder meer als opleidingsruimte voor zorgverstrekkers.

Proefproject

Office on wheels is een proefproject van de beroepsvereniging BAAV (autocars) en het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM), met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) en met als partners Colruyt Group, ICON, Mandelcar, PraktijkCoach, Proximus en VDL Bus & Coach. De bus werd voorgesteld op de site van Colruyt Group in Halle, in  aanwezigheid van Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters. 

De testperiode loopt tot maart 2017. Als de resultaten positief zijn, willen BAAV en VIM andere grote bedrijven en bedrijventerreinen van het concept overtuigen en het uitrollen in de rest van België. Er loopt alvast een studie om alle potentiële trajecten in Vlaanderen in kaart te brengen.

Ontdek meer visies en verhalen