Van oud karton naar handige plooidoos

De kartondozen waarin de producten aan onze winkels worden geleverd, zijn tegenwoordig kleiner en minder stevig. Daardoor vinden klanten bij de ingang van de Colruyt-winkels minder dozen om hun boodschappen in te stoppen.

Al het kartonafval gaat van de winkels terug naar onze distributiecentra, waar we het tot balen persen. Een kartonfabrikant maakt er plooibare dozen van die we in de winkel aanbieden voor 1 euro. De dozen hebben een draagvermogen van 15 kilo en kunnen meermaals gebruikt worden. Toegeplooid nemen ze niet veel plaats in de auto. Voor het ontwerp konden we rekenen op feedback van klanten in 18 testwinkels.

Schaaltjes van gerecycleerd karton

Ook de schaaltjes voor appelen, peren, kiwi’s, tomaten en paprika’s van Boni Selection, Boni Selection Bio en Boni Selection Kids worden sinds april 2016 gemaakt van ons gerecycleerd karton. De schaaltjes zijn niet alleen duurzamer dan de vroegere pulpschaaltjes. Ze worden ook bedrukt en vermelden nu veel meer informatie voor de consument.

Metamorfose voor oud kantoormeubilair

Bij Colruyt Group gebruiken we ons kantoormeubilair zo lang mogelijk en gooien we zo weinig mogelijk weg. Beschadigde meubelen herstellen we zelf: vuile bureaustoelen krijgen gewoon nieuwe kussens, zodat ze weer een hele tijd mee kunnen.

Ook oud meubilair  dat niet  meer past in de nieuwe stijl van Colruyt Group gooien we niet zomaar weg. Houten zeteltjes en salontafeltjes laten we opschuren, de kussens worden opnieuw gestoffeerd in een frisse kleur. Oude bureaus en vergadertafels worden door onze partner Nearly New Office Facilities verwerkt tot nieuwe exemplaren die perfect passen in onze huisstijl.

Door ons oud kantoormeubilair een tweede leven te geven, sparen we niet alleen geld uit, het is ook een pak ecologischer. We vermijden tonnen afval en verbruiken minder grondstoffen en energie. Per 100 tafels die we laten ombouwen, besparen we zo 1.300 kg CO2-uitstoot, of het equivalent van 9.227 autokilometers. Eind 2015 hadden we al ruim 400 (kleine en grote) tafels een tweede leven gegeven.

Meubels waar we niets meer mee kunnen (laten) doen, ten slotte, bieden we aan op de tweedehandsmarkt.

Bouwmaterialen voor het goede doel

Bij renovatie en afbraak van gebouwen zoeken we voor zo veel mogelijk nog bruikbare elementen een nuttige bestemming. Een deel van de afgebroken deuren, houten scheidingswanden en binnenramen hergebruiken we zelf. Daarnaast stellen we de afbraakmaterialen graag gratis ter beschikking van het goede doel.

Ontdek meer visies en verhalen