Hoffelijkheidscharter

Op 9 februari 1998 werd de eerste versie van het hoffelijkheidscharter publiek gemaakt en ondertekend door alle chauffeurs. Het hoffelijkheidscharter is een engagement voor een beter en veiliger verkeer en dient als leidraad voor alle betrokkenen. In 2013 hebben we onze engagementen vernieuwd.


Alle medewerkers van Colruyt Group die zich in het kader van hun job op weg begeven, als chauffeur van een vrachtwagen of bestelwagen, ondertekenen dat hoffelijkheidscharter en houden zich eraan. Bovendien houdt elke dochteronderneming en afdeling regelmatig sessies over verkeersveiligheid en hoffelijkheid. Alle betrokkenen denken dan na over hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een veiliger en hoffelijker verkeer. Het charter is daarbij een leidraad. Binnen elke dochteronderneming en afdeling wordt er ook regelmatig geëvalueerd of er nieuwe maatregelen en initiatieven nodig zijn voor meer verkeersveiligheid en hoffelijkheid.

Dodehoekcamera’s en -lessen

Colruyt Group heeft ook altijd een voortrekkersrol gespeeld voor een veiliger en duurzamer transport. Al jaren investeren we in dodehoekcamera’s voor vrachtwagens.

De dodehoekcamera biedt niet alleen een lang, maar ook een zeer breed zicht op de rechterflank. Dankzij een speciale chip blijft het beeld ook ‘s nachts en bij slechte weersomstandigheden helder en contrastrijk. In samenwerking met de Fietsersbond geeft Colruyt regelmatig dodehoeklessen aan kinderen om ze bewust te maken van de dode hoek.

Vanachter het stuur van de vrachtwagen ervaren de kinderen zelf de gevaren van de dode hoek: ze zien sommige van hun klasgenootjes niet, net doordat die in de dode hoek staan. Deze ervaring vertellen ze zeker ook door thuis en aan vriendjes. Dat maakt het effect nog groter.

Maximumsnelheid voor zwaar goederenvervoer: 85 km/u

In 2013 ging een proefproject van start dat de maximumsnelheid voor zwaar goederenvervoer beperkte tot 85 km/u. Deze beperking werd ingevoerd voor 20 van onze 40 eigen vrachtwagens. De resultaten zijn positief.

De vrachtwagens verbruiken gemiddeld 1,5 liter diesel minder per 100 km. De chauffeurs getuigen dat ze op onze relatief korte binnenlandse trajecten zo goed als geen tijd verliezen door deze beperking.

Dankzij deze maatregel besparen we brandstof en stoten we minder schadelijke stoffen uit. Eind 2014 rijden onze 40 eigen vrachtwagens allemaal maximaal 85 km/u. rijden.

Ontdek meer visies en verhalen