Gratis op events en voor verenigingen

De Recycle heeft containers voor pmd, restafval en glas. Ben jij een van de vrijwilligers die het afval verzamelen? Voor jou zijn er grijpers, hesjes, handschoenen, een borstel en vuilblik aan boord. Zo hou je het zelf ook proper.

Momenteel hebben we 5 exemplaren. Die lenen we gratis uit aan iedereen die een evenement organiseert en dat zwerfvuilvrij wil houden. Of aan verenigingen die de buurt willen opruimen en het afval ter plekke sorteren. We leveren de Recycles ter plaatse en halen ze ook weer op. En het opruimen? Daar zorgt de organisator natuurlijk zelf voor.

Première op kinderfestival in Vorst

De Recycles kwamen voor het eerst in actie tijdens het gratis kinderkunstenfestival SuperVliegSuperMouche. Een gedroomd kader, want dat festival wil groen zijn en kinderen bewust maken van zwerfvuil. De kunstenaar en ‘Minister van Vuilbakken’ Emmanuel Botalatala ging er bijvoorbeeld creatief aan de slag met afval.

Samen voor minder zwerfvuil

De Recycle is geen losstaand verhaal: het past in ons actieplan ‘Samen voor minder zwerfvuil’. En geef toe, al fietsend zwerfvuil ophalen is natuurlijk ook leuk. Zo willen we mensen stimuleren om geen afval achter te laten.

Organiseer jij binnenkort een evenement en zoek je een leuke manier om het zwerfvuil aan te pakken? Of plan je met je vereniging een opruimactie? Dan kan je gratis een of meer van onze Recycles ontlenen. Reserveren kan via een e-mail met onderwerp ‘Recycle’ naar bikes(at)colruytgroup(dot)com, minstens 14 dagen op voorhand.

Ontdek meer visies en verhalen