Op een half uur gekoeld

Het gebruik van liquid ice containers veroorzaakt ruim de helft minder impact op de klimaatverandering dan het inzetten van klassieke koelkarren. Liquid ice is een bevroren maar vloeibaar mengsel van water en ethanol, dat gemaakt wordt in het distributiecentrum in Halle, met lokaal opgewekte groene stroom uit wind en zon. Het mengsel wordt in speciaal ontwikkelde koelkarren gepompt, die op amper een half uur de gewenste temperatuur bereiken. Dan kunnen ze gevuld met verse producten in gewone vrachtwagens naar de winkels vertrekken. Na terugkomst wordt het mengsel uit de kar gepompt, opnieuw afgekoeld en hergebruikt.

Minder broeikasgasuitstoot

Met een maximale injectie vloeibaar ijs kan de nieuwe kar indien nodig tot 48 uur de juiste temperatuur bewaren. Die grotere autonomie zorgt voor nog meer speling in de logistieke keten. De kar heeft ook een groter laadvolume, zodat er minder karren nodig zijn en er meer goederen vervoerd kunnen worden met minder ritten. Het transport kan dus flexibeler en efficiënter gepland worden, wat ook weer transportkilometers en broeikasgasuitstoot bespaart.

Met de keuze voor vloeibaar ijs zet Colruyt Group weer een stap in de realisatie van zijn CO2-reductieplan. De groep wil tegen 2020 de relatieve broeikasgasuitstoot met 20 % verminderen in vergelijking met 2008.

Eigen onderzoek en ontwikkeling

Colruyt Group is wereldwijd de eerste retailer die vloeibaar ijs gebruikt voor het transport van gekoelde producten. De nieuwe kar werd ontwikkeld door ingenieurs van de dienst Energie, Milieu en Speciale technieken. "Wij onderzoeken nieuwe technieken die efficiëntie en kostenbesparing opleveren en tegelijk onze milieu-impact verkleinen", zegt ingenieur Benjamin De Cooman. "Zo bestuderen we ook de toepassing van vloeibaar ijs voor diepvriestransport."  Colruyt Group gebruikt al jaren koelkarren in plaats van koelvrachtwagens. Zo kunnen er in één vracht meerdere productsoorten gecombineerd worden, wat ook weer transportkilometers bespaart.

* Impact op de klimaatverandering (uitstoot broeikasgassen) berekend volgens de Product Environmental Footprint-methodologie van de Europese Commissie.

Ontdek meer visies en verhalen