Investeren in talenten en competenties

Iedereen kan groeien in zijn talenten en competenties. Opleidingen zijn een manier om dat groeipotentieel te ontwikkelen. Jaarlijks investeren we ongeveer 40 miljoen euro in opleidingen. Dat is ongeveer 3,2 % van onze loonkost, een van de hoogste percentages van het land. De meeste opleidingen bieden we aan via Colruyt Group Academy.

Voor medewerkers en consumenten

Colruyt Group Academy biedt verschillende opleidingen voor medewerkers. Zo zijn er opleidingen over persoonlijke ontwikkeling. Wie zichzelf beter leert kennen, begrijpt ook anderen beter. En dat maakt samenwerken makkelijker.  Daarom zijn er opleidingen over bijvoorbeeld verschillende persoonlijkheidstypes of over assertiviteit.

Verder zijn er opleidingen over jobgebonden competenties zoals talenkennis, communicatievaardigheden, creativiteit. Zo boosten onze medewerkers hun vaardigheden, attitudes en kennis. Tot slot zijn er ook opleidingen over werkvereenvoudiging of het e-mailsysteem, zaken die eigen zijn aan Colruyt Group.

Daarnaast biedt Colruyt Group Academy workshops voor consumenten. We delen onze kennis over thema’s als Eten en drinken, Huis en tuin, Welzijn en ontspanning … Ontmoeting en inspiratie staan er centraal, maar ook het aspect ontwikkeling krijgt de nodige ruimte.

Dankzij deze workshops houden we voeling met onze klanten. We leren er zelf dus ook heel veel uit.

Regionale verankering

Om voeling te houden met onze klanten, moeten we naar hen toe gaan. Per provincie willen we minstens één ontmoetingsplek openen, begin 2016 hebben we er al 7.

We zetten onze deuren ook open voor de buurt en voor lokale verenigingen, en dragen zo bij aan de regionale verankering.

Ontdek meer visies en verhalen