Van conventioneel naar bio

Onze Colruyt- en OKay-winkels nemen voortaan een aantal "groenten in omschakeling" af, die pas over 2 jaar het officiële biolabel kunnen krijgen. Het gaat om koolrabi, bladpeterselie en witpuntradijs, in najaar volgen rode biet, kastanjepompoen en winterpostelein. Met de gegarandeerde afname helpen we de groentekweker zijn verdere overschakeling van conventionele teelt naar bio financieel te overbruggen. Bovendien zal De Lochting dankzij het partnership zijn sociale werking kunnen versterken.

Meer werk, ander werk

De Lochting biedt als erkende sociale werkplaats aangepast werk aan mensen die niet of moeilijk terecht kunnen in het reguliere arbeidscircuit. Zo zijn er 28 vaste plaatsen voor mensen die langdurig werkloos en laaggeschoold zijn en/of fysische, psychische of sociale problemen hebben. Daarnaast biedt De Lochting ook 18 plaatsen voor leefloners die er een jaar werkervaring opdoen om later door te stromen naar het reguliere circuit.

"De samenwerking met Colruyt Group zorgt niet alleen voor extra arbeidsplaatsen maar ook voor andere soorten werk", zegt Dirk Lammertyn, directeur van De Lochting. "Zo zijn we nu ook gestart met machinaal verpakken, wat de medewerkers beter voorbereidt op een toekomstige job in een regulier voedingsbedrijf. In dit partnership vinden wij als bedrijf met een hart voor mens en natuur perfect aansluiting bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Colruyt Group."

Ontdek meer visies en verhalen